Gratis adverteren op Facebook, zeer gericht op jouw doelgroep… #in #facebook

Posted on 29/04/2013

54


Facebook is kwantitatief, maar ook kwalitatief de netwerkkampioen van Nederland. Facebook weet meer van jou dan de Belastingdienst, de gemeente en het UWV bij elkaar. Als jij mannen wilt bereiken die in Utrecht wonen en binnen tien maanden een kind verwachten, dan weet Facebook wie je zoekt. Ook zakelijke klanten zijn te vinden, want zodra iemand te vaak over zijn vak praat, is hij gevonden.

Het is dan ook absoluut de moeite waard om een advertentie op Facebook los te laten. Bijvoorbeeld met als doel om een like te krijgen op jouw bedrijfspagina of een klik naar je site.

Je kan een prijs per klik afspreken met Facebook en een dagquotum. Zo houd je de kosten strak onder controle. Hoe zorg je nu voor een gratis opstartbedrag van 25 euro?

1. Log in met je persoonlijke account.
2. Ga lezen over advertentiemogelijkheden door te klikken op ‘Promoot mijn site’ (in elke app en online heet het anders, maar je begrijpt wat ik bedoel).
3. Begin met een advertentie te maken maar haak op het laatste moment af.
4. Binnen twee weken heb je een mail van Facebook waarin ze jou een gratis tegoed aanbieden.
5. Ga nu live met je campagne.

Succes!

David Uijl (1973) is auteur, blogger en columnist. In 2010 viel hij in de prijzen met zijn ondernemersboek “Bekentenissen van een ondernemer”. David is ondernemersadviseur op het gebied van marketing.

Posted in: marketing